Hoe style je woonaccessoires?

Hoe style je woonaccessoires?


Het is belangrijk dat een huis laat zien wie er woont, persoonlijk, warm en ontspannen.Een huis zou energie, plezier en harmonie moeten geven waardoor iedereen zich er thuis zal voelen.  En o.a. woonaccessoires maken je huis sfeervol en eigen.  Het is altijd fijn om je te omringen met mooie en persoonlijke spullen. Maar waarom ziet dit er in het ene huis fantastisch uit en doet het in het andere huis rommelig aan? Met de volgende tips creëer jij mooie accessoire-combinaties in je eigen huis.

Het geheim is om groepjes te maken van mooie spullen.. Plaats verschillende accessoires bij elkaar en creëer zo een ‘stilleven’ van mooie voorwerpen zoals bloemen, vazen, kandelaars ,en andere mooie objecten. Hang bijvoorbeeld ook niet op ieder muur één lijstje, maar hang of zet ze allemaal bij elkaar. Gecombineerde accessoires versterken elkaar. Als je daarentegen her en der wat objecten verspreidt, gaat dit effect verloren.

Zorg er wel voor dat je accessoires er niet te statisch uitzien. Net zoals bij je kapsel moet je er veel moeite in steken om het er zo nonchalant mogelijk uit te laten zien. Het is vaak niet het mooist om al je spullen geforceerd naast elkaar op dezelfde hoogte neer te zetten. Speel ermee en hang bijvoorbeeld objecten aan de muur of plaats accessoires op een krukje of kast. Een open wandrek of open vakkenkast is een goede basis om accessoires op uit te stallen. Wissel boeken af met vazen, objecten en afbeeldingen om de kast of plank als geheel een decoratieve functie te geven.

Blijft het onrustig in je woonkamer? Kleur helpt om een eenheid te brengen in je accessoire combinaties. Kies een kleur of een combinatie van kleuren zoals pasteltinten of felle kleuren en plaats verschillende objecten in die kleur bij elkaar. Ook al zijn de spullen nog zo verschillend, het resultaat is een mooi geheel. Een uitzondering op deze regel is wanneer je meer van hetzelfde combineert, zoals een aantal kussens of vazen. Die kun je prima in verschillende kleuren bij elkaar zetten, zonder bang te zijn dat het geheel druk of rommelig oogt.

Wil je je woonaccessoires aanvullen of ben je op zoek naar inspiratie? Kom dan een gezellig bij ons rondkijken op www.basicsandtrends.nl. 

 

 

 

 

Terug naar blog