Een glazen vaas schoonmaken doe je het beste met deze tips

Een glazen vaas schoonmaken doe je het beste met deze tips

Een bos bloemen blijft veel langer mooi als je de vaas goed schoonmaakt en zorgt dat er geen resten van het vorige boeket achterblijven. Het water waarin de bloemen hebben gestaan, kan namelijk een lelijke aanslag achterlaten die moeilijk te verwijderen is. Gelukkig zijn er vijf handige trucjes om een glazen vaas schoon te maken.

1. Steradent of tandpasta

Een tablet van Steradent (of een vergelijkbaar merk) opgelost in water kan helpen om de aanslag in een glazen vaas te verwijderen. Giet het water met de tablet in de vaas en laat het een nacht staan. Ook tandpasta vermengd met warm water kan zorgen voor een schone vaas.

2. Glassex Glassex

Glassex Glassex is een goede ruitenreiniger die ook prima gebruikt kan worden om een glazen vaas schoon te maken. Spuit het op de plekken waar aanslag zit en laat het een minuut intrekken. Voeg vervolgens water toe en laat dit tien minuten staan. Spoel daarna de vaas goed om.

3. Afwasmiddel

Afwasmiddel Net als bij het schoonmaken van drinkglazen kan afwasmiddel ook helpen bij het schoonmaken van een glazen vaas. Voeg een druppel bleekmiddel toe voor extra kracht. Was de vaas gewoon af zoals je drinkglazen zou schoonmaken. Als je geen afwasmiddel in huis hebt, kun je ook een vaatwastablet oplossen in warm water en de vaas daarin een nacht laten weken.

4. huis-tuin-en-keukenmiddelen

Azijn, aardappel of vaatwastablet Je kunt ook huis-tuin-en-keukenmiddelen gebruiken om een vaas schoon te maken. Een beetje azijn op een stuk keukenpapier wrijven kan bijvoorbeeld helpen. Ook kun je de binnenkant van een aardappelschil gebruiken om de vaas schoon te maken. Bij een smalle vaas kan het handig zijn om een vaatwastablet op te lossen in warm water en dit in de vaas te laten staan.Een glazen vaas

5. Chloor

Chloor  Als de vaas toch niet schoon genoeg is vul dan de vaas met water en doe er een aantal druppels chloor in en laat de vaas een paar uur staan.

 

We hopen dat deze tips je hebben geholpen om je vazen weer stralend schoon te maken! Als je geïnspireerd bent geraakt om je vaascollectie uit te breiden of op zoek bent naar nieuwe vazen om je huis te verfraaien, bekijk dan zeker onze prachtige collectie vazen. We hebben een breed scala aan stijlen, maten en kleuren om aan al je behoeften te voldoen. Klik hier om onze selectie te bekijken en de perfecte vaas te vinden die bij jouw interieur past. Laat je huis bloeien met onze unieke vazen!

 

 

Terug naar blog

vazen