hoe-maak-je-zijden-bloemen-schoon

Hoe maak je zijden bloemen schoon? 

Als de zijden bloemen er grauw uit gaan zien dan kun je ze schoonmaken om ervoor te zorgen dat ze er weer mooi uitzien en langer meegaan. Dit kan een uitdaging zijn, omdat zijden een delicate stof is en makkelijk kan beschadigen als je niet voorzichtig bent. Gelukkig is het schoonmaken van zijdebloemen niet moeilijk als je de juiste stappen volgt.

Je maakt je zijden bloemen het gemakkelijkst schoon met behulp van een Swiffer of plumeau. Als je dit regelmatig doet, is wassen niet nodig. Zit er toch wat meer stof in en tussen de zijden bloemen? Geen probleem! Gebruik dan bijvoorbeeld perslucht. Maar lukt het hier niet meer mee omdat ze te vies zijn volg dan de stappen hieronder.

Schoonmaken van zijden bloemen 

Voordat je begint met het schoonmaken van je zijden bloemen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle benodigde materialen bij de hand hebt, zoals een zachte borstel, lauw water, een milde zeep en een droogdoek. Als je deze items klaar hebt, kun je beginnen met de volgende stappen:

  1. Maak je werkomgeving schoon. Voordat je begint met het schoonmaken van je zijden bloemen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je werkomgeving schoon is. Zorg ervoor dat er geen stof of vuil op tafel ligt en dat je voldoende ruimte hebt om je bloemen gemakkelijk te kunnen bewerken.
  2. Maak je bloemen voorzichtig nat. Gebruik een zachte borstel om voorzichtig over je bloemen te strijken om stof en vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat je niet te hard borstelt  omdat beschadiging van je bloemen te voorkomen.
  3. Gebruik lauw water en een milde zeep om je bloemen schoon te maken. Maak een licht schuimende sop van de zeep en het water en gebruik deze om je bloemen voorzichtig schoon te maken.
  4. Spoel je bloemen af. Spoel je bloemen af met schoon water om eventuele resten zeep te verwijderen. 
  5. Laat je bloemen aan de lucht drogen. Hang je bloemen op of leg ze op een handdoek om te drogen. Als je bloemen helemaal droog zijn, kun je ze opbergen of gebruiken. 

Bij het schoonmaken van zijdebloemen is het belangrijk dat je voorzichtig bent. Zorg ervoor dat je alleen milde zeep gebruikt. 

ben je opzoek naar zijden bloemen wij hebben een uitgebreiden collectie van zijden bloemen.

Terug naar blog